• Je vergadering als goudmijn

  ‘Met een hamer in je hand, ziet elk probleem er als een spijker uit.’ Je vergadering als goudmijn De praktische gids voor vergaderen met resultaat Bart Kessels Vergaderingen zijn vaak een bron van ergernis, verveling en verspilling. Terwijl vergaderen inspirerend en effectief kan zijn. Waar zit het goud in je vergaderingen? Hoe haal je het Read More

  Meer informatie...
 • Zorgcoördinator van nu

  Als zorgcoördinator vervul je een belangrijke en centrale rol bij het organiseren van de zorg voor leerlingen met een zorgbehoefte.

  Klaas Jan Terpstra, Maria Bos-de Vos & Marieke Soons

  In Zorgcoördinator van nu beschrijven de auteurs welke dynamiek bepalend is voor de manier waarop je als zorgcoördinator je plek binnen jouw school kunt verkrijgen. En hoe je deze plek vervolgens kunt innemen. Bovendien laten zij aan de hand van een groot aantal praktische voorbeelden zien hoe je jouw functie van zorgcoördinator kunt invullen.

  Meer informatie...
 • 101 Vragen aan de juf

  Praktische tips en adviezen voor ouders met kinderen op de basisschool!

  Nathalie van Thiel

  In ‘101 vragen aan de juf’ beantwoordt leerkracht Nathalie van Thiel vragen van ouders over kinderen op de basisschool.

  Meer informatie...
 • Sleutelkaarten

  100 kaarten om meer uit je gesprekken te halen

  Klaas Jan Terpstra en Liesbeth Sollie

  100 kaarten met afbeeldingen, vragen en nog veel meer.
  Inclusief gebruikershandleiding.

  Meer informatie...
 • Werkboek mentor van nu

  De Mentor als hart van de leerlingenbegeleiding
  Het handboek voor mentoren en studieloopbaanbegeleiders

  Klaas Jan Terpstra en Herberd Prinsen

  Aan de hand van praktijkvoorbeelden biedt Mentor van nu vele mogelijkheden om jouw invloed als mentor of studieloopbaanbegeleider te vergroten op de processen die zich afspelen bij het begeleiden van leerlingen. Dit boek helpt je om je inzicht te vergroten in je eigen persoonlijke begeleidingsstijl en om je begeleidingsvaardigheden te ontwikkelen en/of te verfijnen.

  Meer informatie...
 • Mentor van nu

  De mentor als hart van de leerlingbegeleiding: aan de slag!

  Klaas Jan Terpstra en Herberd Prinsen

  Het handboek voor mentoren en studieloopbaanbegeleiders. Een uitgebreide beschrijving van alle thema’s waar mentoren mee te maken krijgen in hun gesprekken met leerlingen en ouders of verzorgers. Met bovendien praktische tips voor de begeleiding van een mentorgroep.

  Meer informatie...
 • De kracht van verbinding

  Ellie van der Est

  In haar succesvolle boek De kracht van verbinding beschrijft Ellie van der Est op welke manier je werkelijk in verbinding kunt komen en blijven met de ander. Op een heel kernachtige, bijna poëtische wijze beschrijft Ellie welke aspecten hierbij een rol spelen, waarbij een sleutelrol is weggelegd voor het begrip erkenning.

  Het je kunnen verbinden met de ander speelt in het onderwijs een belangrijke rol. Om inzicht te krijgen in de wijze waarop je dat kunt doen, kan De kracht van verbinding een belangrijke bron zijn.

  Meer informatie...
 • Docent van nu

  Klaas Jan Terpstra

  Lesgeven aan jongeren is een vak. Vaak heel leuk, soms ook heftig en moeilijk en hoe dan ook intens. Wat maakt iemand tot een goede docent? Gaat het dan om de juiste aangeboren persoonlijke eigenschappen? Of kun je leren een goede docent te worden?

  Docent van nu beschrijft processen die het contact tussen docent en leerlingen sterk beïnvloeden, zoals de didactische opbouw van lessen, het pedagogisch klimaat, de manier waarop je als docent met leerlingen binnen en buiten de les communiceert en de manier waarop je je als mens voor de klas manifesteert.

  Meer informatie...